Blagajna maloprodaja

Blagajna (maloprodaja)
Program blagajna je namenjen maloprodaji, kjer zamenja navadne register blagajne. Pri uporabi blagajne niste več omejeni na spreminjanje cen izdelkov šele na koncu dneva in izdelave popisov pred spremembo cene. Omogoča vam vnos dveh računov istočasno.
Blagajna omogoča izpis računov, blagajniških prejemkov in izdatkov, poročil. Vnos izdelka poteka z vnosom šifre, z vnosom črtne kode ali izbiro izdelka iz šifranta izdelkov. Vnosi potekajo preko tipkovnice, čitalca črtne kode, prenosnega terminala ali zaslona občutljivega na dotik (touch screen). Pri plačilu računa lahko vnašate način plačila, tako da imate ob zaključku blagajne točne podatke o prodaji in načinu plačila. Izpis računa je mogoč na dva različna tiskalnika. Ob zaključku blagajne loči prodajo gotovinskim kupcem in zavezancem za ddv, promet po posameznem prodajalcu, itd… Na blagajni lahko izpišete dobavnico za izbrano blago, daste popust na posamezen izdelek ali na cel račun.

Pregled blagajniškega poslovanja
Pri pregledih lahko vidimo vse račune, ki so bili narejeni na blagajni, samo račune za trenutni dan, plačila po dnevih, podatke o prejemkih in izdatkih, prodajo na trajnike in neoddane čeke, prodajo posameznim kupcem itd…
Izpisi
Poleg poročil, je mogoče tudi izpisovanje računov po zaključku blagajne, za izbran datum, za posamezen zaključek blagajne, od številke računa do številke računa.
Zaključki blagajne
Izberete lahko med ‘X’ in ‘Z’ zaključkom. ‘X’ zaključek izpiše podatke, vendar jih ne knjiži. Zbiranje podatkov za tekoči dan se nadaljuje ‘Z’ zaključek pa podatke knjiži in izprazni delovne datoteke in jih pripravi za nove vnose.