Veterina

V sodelovanju z Veterinarsko postajo Slovenj Gradec smo razvili program Artemis Veterina. Program je namenjen vodenju poslovanja veterinarske postaje. Namenjen je tako delu na postaji, kot tudi delu veterinarjev na terenu.

Delo na postaji

Na veterinarski postaji ali v ambulanti se uporablja program za delo v mali praksi in izdaji zdravil. Delo v mali praksi izhaja iz podatkov o lastniku in njegovi živali. Pri ambulantnih dnevnikih lahko shranite tudi rezultate preiskav (rentgenske slike, izvide krvnih preiskave). Mogoča je tudi povezava laboratorijske opremo preko Abaxis FUSE-a.Daljša zdravljenja si sproti vnašate v beležko, ki jo lahko vodite za vsako žival posebej in kasneje prenesete na ambulantni dnevnik male prakse. Na voljo je kartoteka zdravljenja živali, prenosi cepljenj psov v CRP, seznami naslednjih cepljenj... Skladiščno poslovanje vodimo s prevzemi in izdajo materiala veterinarjem. Zdravila vodimo po serijah in datumu veljavnosti. Prav tako program omogoča vnos storitev po odredbah, pogodb za GMID-e in izdajanje zbirnih računov.Program vsebuje tudi blagajniško poslovanje, narejeni so prenosi za računovodstvo.

Delo na terenu

Veterinarji program uporabljajo na terenu pri zdravljenju živali, osemenitvah, cepljenju. Podobno kot na postaji lahko uporabljajo beleško za daljša zdravljenja. Na terenu vnašajo dokumente in jih sproti na prenosnem tiskalniku tudi izpisujejo. S tem odpade ročno pisanje računov in prepisovanje dokumentov na postaji, hkrati pa tudi mučno urejanje in izdelava rekapitulacij za veterinarja ob oddaji gotovine.Vnos osemenitev in ambulantnih dnevnikov izhaja iz kmetijskega gospodarstva in živali na gospodarstvu, zato veterinar porabi zelo malo časa za izdelavo dokumenta. Omogočen je tudi prenos vseh živali na gospodarstvu z VOLOS-a. Veterinar lahko na terenu vidi zgodovino zdravljenja živali, oziroma osemenitev posameznih živali, na voljo so zbirniki po dokumentih in razne statistike.Izmenjava in osveževanje podatokov: Osnovni šifranti se prenašajo s postaje na prenosne računalnike terenskih veterinarjev, tako odpadejo problemi zaradi manjkajočih zdravil, različnih cen na izpisanih cenikih, ki so v uporabi pri delu brez računalniške podpore terenskega dela. Podatki o opravljenem delu se pošiljajo med terenskimi veterinarji in na postajo, tako imajo vsi veterinarji vpogled v zdravljenja in osemenitve, ki so jih opravili njihovi kolegi. Na postaji s prenosi prejmejo ambulantne dnevnike, osemenitve in ostale dokumente, ki jih veterinarji naredijo na terenu. Prenosi podatkov potekajo preko interneta, zato lahko veterinarji na terenu podatke osvežijo povsod (kjer imajo dostop do interneta) in ne samo na veterinarski postaji.Oprema za delo na terenu: Za delovanje programa potrebujete katerikoli računalnik ali tablico z operacijskim sistemom Windows. Računalnik in tiskalnik, ki ga potrebujete za delo na terenu. Za zahtevnejše uporabnike lahko zagotovimo tudi kovčke v katerih je računalnik, tiskalnik in vsa potrebna instalacija za nemoteno napajanje opreme preko 12V priključka v avtomobilu.

Izpisi in poročila

Na voljo so zbirniki in statistike po različnih kriterijih.

Možnosti nakupa programa

Program lahko kupite z enkratnim plačilom, plačilom na obroke ali ga najamete. V ceni najema programa so zajete tudi vse nadgradnje programa. Po poteku garancijske dobe se lahko tudi za pogodbo o vzdrževanju programske opreme, ki prav tako zajema vse posodobitve programa.

Dodatni moduli programa Veterina

Velnes za živali

Programski modul omogoča pripravo različnih paketov storitev, ki jih nudite strankam. Paketi lahko vsebujejo neomejeno število storitev, ki se izvajajo tekom celega leta.

Abaxis Fuse

Povezava programa z diagnostično opremo Abaxis